• 03 AUG 16
  Despre noi

  Povestea Hexamed începe în urmă cu peste 12 ani, atunci când Dr. Sanda Popa împreună cu Dr. Cristian Benguș inaugurează clinica oftalmologică Hexamed, în orașul Focşani. Încă de la început apreciată de pacienți pentru calitatea serviciilor și profesionalismul personalului medical, clinica s-a extins în mai multe orașe din țară. Hexamed este prezentă astăzi în Bucureşti, Focşani, Urziceni, Ploiești, Slobozia și Brăila.

   

  Echipa Hexamed este specializată în chirurgia polului anterior (cataractă, glaucom, chirurgia pleoapelor), cea mai mare pondere a intervenţiilor chirurgicale având-o operaţiile de cataractă.

   

  În clinicile Hexamed se utilizează, în exclusivitate în România, tehnica operatorie Prechop. Descrisă de Takayuki Akahoshi, unul dintre cei mai importanți oftalmologi la nivel mondial, această tehnică inovativă a fragmentării nucleului cu ajutorul prechopului este folosită de peste 10 ani în cazul tuturor operațiilor de cataractă, numai în clinicile Hexamed. Astfel, până în prezent, specialiștii Hexamed au operat peste 50.000 de pacienți, obținând rezultate remarcabile.

   

  Ce este Cataracta?

   

  Cataracta reprezintă încețoșarea cristalinului, lentila naturală a ochiului, care se află în spatele irisului și a pupilei. Este cea mai frecventă cauză de scădere a vederii la persoanele cu vârsta de peste 40 de ani și este principala cauză de orbire în lume. Din fericire, chirurgia modernă a cataractei este una dintre cele mai sigure și eficiente proceduri chirurgicale realizate în prezent.

   

  Numeroase studii (Akahoshi, Auffarth, Wong, Pierazzoli) au demonstrat scăderea semnificativă a utilizării energiei ultrasunetelor în cazul tehnicii Prechop, comparativ cu celelalte tehnici utilizate în chirurgia cataractei. Într-un studiu realizat de Akahoshi, timpul de ultrasunete a fost redus sub 10%, indiferent de gradul cataractei.